Ticketinfo

Alle voorstellingen voor seizoen 2023-2024 vind je hier terug.

Ticketverkoop

Online via tickets.eeklo.be 

 • We raden je aan om gebruik te maken van een vaste computer of laptop. Een stappenplan vind je onderaan deze pagina.

Balie, telefonisch of via e-mail 

Vriendenpas

 • Kostprijs vriendenpas seizoen ‘23-’24: € 8  / Jongeren (-26): € 4
 • Je kan je vriendenpas aankopen samen met je tickets. Het ticketsysteem berekent automatisch het juiste tarief. Je kan je vriendenpas ook apart kopen en pas later tickets aan kortingstarief.
 • Een vriendenpas is strikt persoonlijk. Je ontvangt bij aankoop een unieke code waarmee je bij volgende bestellingen ook tickets aan de vriendenprijs kan kopen.
 • Je bent niet verplicht om meteen voor al jouw favoriete voorstellingen tickets te boeken. Je kan met je persoonlijke code ook later nog voorstellingen toevoegen aan de vriendenprijs.
 • Je kan bij je vriendenpas maximum 4 losse tickets bijbestellen aan de standaardprijs of standaard jongerenkorting (30%).
 • De vriendenpas is geldig voor het volledige seizoen.
 • Jongeren (-26) met vriendenpas ontvangen een korting van 50% (tenzij anders vermeld).
 • Vriendenpassen worden niet terugbetaald.

Meer info over de vriendenpas vind je hier.

Andere kortingen:

 • -26 jaar: 30% korting op elk ticket, tenzij anders vermeld
 • UiTPAS met kansentarief (KT): 75% korting op elk ticket

Bekijk per voorstelling of een vriendenkorting van toepassing is. Standaard niet toegepast op familievoorstellingen, Ciné Local, Comedycafé, K!oncert en KunstKlap.

Volgende voorstellingen zijn verplaatsingen van seizoen 2022-2023 waardoor we hier geen vriendenpaskorting kunnen toepassen:

 • Circumstances – EXIT
 • Ontroerend Goed – Funeral
 • Liesa Van der Aa

Per ticket wordt een administratiekost van € 1 aangerekend. Voor houders van een UiTPAS met kansentarief bedraagt dit € 0,25. Bij de prijs die je in de brochure ziet, is deze kost reeds inbegrepen.

Onbetaalde reservaties vervallen automatisch na twee weken.

Twee dagen voor de voorstelling ontvang je een servicemail met de laatste en meest up-to-date informatie. Hierin staat ook een link met downloadknop voor je tickets.

Aan de ingang wordt je ticket ingelezen met een scanner. Je hoeft jouw tickets niet af te drukken. Breng ze gerust mee op jouw smartphone. Snel én veilig dus. Let op, deel nooit dit ticket met anderen, het kan maar één keer gescand worden.

Online

Ga naar tickets.eeklo.be. We raden je aan om gebruik te maken van een vaste computer of laptop. 

Download hier de handleiding om online tickets te kopen. 

Wachtlijst

Is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je zeker in op de online wachtlijst! Bij vrijgekomen tickets contacteren wij de mensen op de wachtlijst. Een plaats op de wachtlijst biedt geen garantie op een ticket. Twee dagen voor de voorstelling vervalt de wachtlijst en worden last minute tickets (onbetaalde tickets en vrijgekomen gastenplaatsen) aangekondigd op onze socials (Facebook en Instagram). 

Online tickets bestellen met UiTPAS met kansentarief

Houders van een UiTPAS met kansentarief kunnen hun tickets ook online bestellen en betalen. Geef bij jouw online bestelling het persoonlijk kaartnummer in dat je terugvindt op jouw UiTPAS. De code rekent automatisch het juiste tarief aan.

Online betalen met cultuurbonnen of cultuurcheques

 • Cultuurbonnen

  Kies voor de betaalmethode ‘Cultuurbon’. In het volgende venster kan je de vouchercode ingeven. Het eventuele openstaande saldo kan je op een andere manier betalen. De eventuele restwaarde van je bon blijft via dezelfde 12-cijferige code geldig. Koop hier je cultuurbonnen. 
 • Cultuurcheques

  Wij aanvaarden ook (digitale) cultuurcheques van Edenred, Sodexo, OPENDOEK (enkel bij theatervoorstellingen) en Sabam. Volg alle stappen van de reservatie en kies voor de betalingsmethode ‘Betalen aan balie STIP’. Stuur dan een mailtje. We maken graag een afspraak om de betaling in orde te brengen. Het verschil kan je contant of met bancontact betalen.

Aan balie STIP

Je kan ook tickets kopen aan de ticketbalie van het STIP. Bekijk hier de openingsuren. Je betaalt bij voorkeur met bancontact. Tot een bedrag van € 50 kan je contactloos betalen. Indien je toch contant wenst te betalen, zorg voor het gepaste bedrag. Je kan dan uiteraard ook met cultuurbonnen of met cultuurcheques betalen. 

Via telefoon of e-mail

Je kan je tickets ook telefonisch (09 218 27 27 ) of via mail bestellen. Je ontvangt vervolgens de betalingsgegevens via e-mail. Omdat de plaatsen beperkt zijn, wordt gevraagd om de tickets op voorhand te betalen (per overschrijving kan dit tot 10 dagen voor de voorstelling). Na je betaling ontvang je je definitieve tickets.

Tickets ruilen

Niet gebruikte tickets worden achteraf niet geruild of terugbetaald.

 • Tickets worden alleen terugbetaald wanneer een voorstelling wordt afgelast.
 • Betaalde tickets kunnen enkel geruild worden wanneer de voorstelling uitverkocht is. Je kan die ruilen voor een cultuurbon van Cultuurhuis Herbakker ter waarde van hetzelfde bedrag verminderd met € 2 administratiekosten per ticket. Deze cultuurbon is een jaar geldig. De aanvraag tot ruilen van tickets moet ons ten laatste 5 dagen voor de voorstelling bezorgd worden. Pas daarna kunnen de cultuurbonnen doorgemaild of afgehaald worden.
 • Na betaling is er geen herroepingsrecht van toepassing. Wij aanvaarden dus geen annulering na betaling van toegangstickets door de klant (tenzij de voorstelling is uitverkocht). Ook kortingen kunnen achteraf niet meer worden toegekend of terugbetaald.
 • Veilig tickets kopen en doorverkopen kan via www.ticketswap.be.

Afgelaste voorstelling

Indien een voorstelling wordt afgelast worden de aangekochte tickets integraal terugbetaald

Te Gast

Cultuurhuis Herbakker is in geen geval aansprakelijk en verantwoordelijk voor de informatie van de voorstellingen met het kenmerk 'TE GAST'. Dit zijn gegevens die ons door derden zijn doorgegeven.

Rolstoelplaatsen

Ons cultuurhuis is rolstoeltoegankelijk, maar rolstoelplaatsen kunnen niet online gereserveerd worden. Neem contact op met het cultuurhuis via 09 218 27 27 of via mail en wij zorgen voor de juiste plaatsen.

De Ticketmatic App

De Ticketmatic App installeren op je smartphone. Een belangrijke stap vooruit op vlak van mobile ticketing.

Je reeds aangekochte tickets verschijnen automatisch in de app. Het is dus niet langer nodig om tickets te downloaden en af te printen, wat uiteraard heel wat papier en inkt uitspaart. Op die manier wordt ticketverkoop heel wat duurzamer. 

De Ticketmatic App brengt nog bijkomende voordelen:

 • Een bericht wanneer een evenement eraan komt, met praktische info over het evenement en de zaal. 
 • Eenvoudig tickets doorsturen aan vrienden. 
 • Een bericht als een favoriet evenement uitverkocht raakt. 

 Alles op een rijtje

 • Vermijd printen van tickets en gebruik je telefoon als ticket. Ontvang evenementinfo, stuur tickets naar vrienden, ontdek evenementen en koop tickets.
 • Je telefoon is je ticket 
  Al je tickets zijn automatisch beschikbaar in de app, zelfs als je offline bent. Je hoeft geen tickets meer te printen, toon eenvoudigweg je telefoon aan de ingang!
 • Evenementinformatie bij de hand 
  Ontvang een routebeschrijving naar het evenement, en ook praktische info zoals het tijdsschema. Blijf op de hoogte van last-minute wijzigingen.
 • Stuur tickets naar vrienden 
  Stuur eenvoudigweg tickets door naar vrienden - wees gerust, je behoudt op elk moment de controle over je tickets.
 • Ontdek zalen en evenementen 
  Ontdek zalen en vind meer info over toekomstige evenementen. Blijf op de hoogte wanneer je favoriete evenementen bijna uitverkocht zijn.

Contact

Cultuurhuis Herbakker