BERLIN - The making of BERLIN

Cultuurhuis Herbakker
  • do 27 februari 2025 van 20:00 tot 21:30
Dit is een UiTPAS activiteit.
Koop tickets

‘The making of Berlin’ is een portret van een stad, opgebouwd rond het uitzonderlijke verhaal van Friedrich Mohr, een Berliner die tijdens WOII als orkestregisseur bij de Berliner Philharmoniker werkte. De theaterfilm toont het relaas van één van de “onmoedigen” die niet rechtstond toen Joodse medemuzikanten en vrienden uit het orkest werden gezet.

BERLIN engageert zich om de man bij te staan in het realiseren van een onvervulde droom. Met livemuziek op scène nemen ze in hun typische documentairestijl dit uitzonderlijk verhaal onder handen. Gaandeweg vinden ze echter barsten in zijn relaas. Hoe rekbaar is de waarheid in de zoektocht naar een slotakkoord?

DE VOLKSKRANT *****
Een fascinerende voorstelling die je van begin tot einde in de greep houdt, halverwege ineens voor grote dramatische verwarring zorgt, vervolgens ingenieus speelt met de vraag ‘wat is fictie, wat is fantasie?’ en ten slotte door de muziek zelf naar een aangrijpend slotakkoord toewerkt.

regie: Yves Degryse
met: Yves Degryse, Geert De Vleesschauwer, Bregt Janssens, Marjolein Demey, Sam Loncke, Koen Goossens en 1 hoornspeler/-speelster: Rozanne Descheemaeker, Diechje Minne, Matea Majic of Jonathan Van der Beek
coproductie: DE SINGEL, le CENTQUATRE-PARIS, Opera Ballet Vlaanderen, VIERNULVIER, C-TAKT, Theaterfestival Boulevard, Berliner Festspiele
met de steun van: de Vlaamse Overheid, Sabam for Culture, de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid

Locatie

Cultuurhuis Herbakker
Pastoor de Nevestraat 10 , 9900 Eeklo

Prijs

  • Basistarief 20
  • -26 jaar 14,3
  • Kansentarief met UiTPAS Meetjesland 5
  • Vriendenprijs 12,4
  • Vriendenprijs -26 jaar 10,5

Reserveer

Organisatie

Cultuurhuis Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10 , 9900 Eeklo