Dinsdag.org - The Memeing of Life

3de en 4de secundair

Cultuurhuis Herbakker
  • di 16 april 2024 van 10:00 tot 11:00
  • di 16 april 2024 van 13:45 tot 14:45
Reserveer plaatsen

Mochten ze nu leven, dan zou Marcel Duchamp zich waarschijnlijk bezighouden met memes maken, zou Hugo Ball een YouTube-kanaal hebben en Paul van Ostaijen shitposten op Twitter.

Als een samenleving de kunst krijgt die ze verdient, hoeft het niet te verwonderen dat we vandaag op het internet zoveel absurde nonsens zien. Wat kan er en wat kan er niet? Hoe is een onnozele kikker de mascotte van extreemrechts kunnen worden? En hoe kan het dat generatie Z op donderdag voor het klimaat gaat betogen en op vrijdag (politiek incorrecte) cringy memes deelt?

Bas Vanderschoot en Jeff Aendenboom duiken in the rabbit hole van het internet om zo ‘the memeing of life’ te vinden, te bevragen, door elkaar te halen, om te draaien, weer in elkaar te steken om dan opnieuw af te breken. Waanzin bestrijden met waanzin. Is er echt kunst te vinden op de bodem van het net of is het enkel trash?

‘The Memeing of Life’ is een swipe-cabaret waarin verschillende acts elkaar in lichtsnelheid opvolgen.
Bas en Jeff of Jeff en Bas spelen alles na wat ze tegenkomen, memen alles wat ze zien en verliezen zichzelf in het web. Via schattige kittens over goedkope TikTok challenges tot de bijtende ironie op 9GAG, gaan ze op zoek naar de schoonheid en de troost van dit digitale tijdperk.

DE STANDAARD
In het geflipte ‘The Memeing of Life’ dolt theatercollectief Dinsdag.org met de creativiteit en schaduwzijden van internetcultuur. (…) Snijdende kritiek gecombineerd met tonnen speldrift.

creatie, spel: Jeff Aendenboom, Bas Vanderschoot
sound design: Willem Malfliet
techniek, video: Flor Huybens/ Milan Van Doren
coaching: Joachim Robbrecht, Benjamin Op de Beeck
croductie: Eigen Kweek/ Dinsdag.org
met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap
met dank aan: RADAR, Nineties Productions, De Brakke Grond, Frederik Van Den Bril

duur: 60 min
max aantal: 200 lln

Locatie

Cultuurhuis Herbakker
Pastoor de Nevestraat 10 , 9900 Eeklo

Prijs

  • Basistarief 7

Organisatie

Cultuurhuis Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10 , 9900 Eeklo