Theater FroeFroe en Theater Tieret - Prins Arthur V

1ste en 2de secundair

Cultuurhuis Herbakker
  • ma 6 mei 2024 van 13:45 tot 14:55
  • di 7 mei 2024 van 13:45 tot 14:55
Reserveer plaatsen

Met ‘Hele Verhalen Voor Een Halve Soldaat’ heeft Benny Lindelauf een zoveelste juweeltje in de jeugdliteratuur afgeleverd. Al de verhalen in dit boek zijn heerlijk fantasievol, speels en toch pakkend.

Het verhaal ‘De Terugkeer van Prins Arthur Zenig de Vijfde’ gaat over de minst sympathieke poppenspeler ooit: een bezeten marionetist die ondanks verregaande reuma in zijn handen nog een laatste keer wil schitteren op ‘Le Grand Concours Des Marionettes et des Poupettes’, in aanwezigheid van de keizer zelf. Zijn moeder koopt hem een dwergmeisje, Zenna, dat beetje bij beetje leert hoe ze Arthurs perfecte marionette kan zijn.
Het is hard werken om de bewegingen van een pop perfect na te doen en de touwtjes strak gespannen te houden. Tijdens dit spel van bedrog en manipulatie groeien de autistische Arthur en de kleine Zenna beetje bij beetje naar elkaar toe.

Dit mooi en intrigerend verhaal met sprookjesachtige karakters en een verrassend plot baadt in een macabere sfeer vol humor, in de beste Tim Burton-traditie.

‘Prins Arthur V’ is een verrassende en poëtische voorstelling, onversneden figurentheater met een absolute topcast.

met: Joost Van den Branden, Bart van der Heijden, Gert Dupont, Annelore Stubbe, Ellen De Mul (stage)
live muziek: Luna Janssens (stage)
tekst: Benny Lindelauf, Joost Van Den Branden en cast
regie: Marc Maillard

duur: 70 min.
max aantal: 250 lln

www.froefroe.be 

Theater FroeFroe biedt in een week van 13 mei 2024 omkadering aan in de klas. Leerlingen kunnen zelf ondervinden hoe heerlijk het is om met poppen te spelen. Dit duurt twee lesuren en er mogen max. 25 lln deelnemen. Kostprijs: € 2 per leerling. Inschrijven en info via scholen@cultuurhuisherbakker.be.

Locatie

Cultuurhuis Herbakker
Pastoor de Nevestraat 10 , 9900 Eeklo

Prijs

  • Basistarief 7

Organisatie

Cultuurhuis Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10 , 9900 Eeklo